8. Sınıf : Matematik - 1. Ünite : Çarpanlar ve Katlar - Ünite Tekrar Testi
TestSorular'da sadece oturum açmış öğrenciler çözdükleri testlerden puan kazanabilir.
Yok benim amacım puan toplamak değil sadece kendimi geliştirmek istiyorum diyorsan, sorular seni bekliyor.
Bir gıda firması silindir şeklindeki kutulara yerleştirebilecek şekilde bisküviler üretmektedir. Üretecekleri bisküviler daire şeklinde olup genişlikleri eşit fakat kalınlıkları farklı ölçülerdedir.
Bir girişimci, uzunluğu 2 kilometreden kısa olan arazi üzerine elektrik enerjisi üreten rüzgar türbinleri inşa edecektir. 2 sıra şeklinde yapılacak rüzgar türbinlerinden ön sıradakilerin kanat uzunluğu 50 metre, arka sıradakilerin kanat uzunluğu 70 metre olarak belirlenmiştir.
Aynı hizada başlayıp aynı hizada bitecek olan rüzgar türbinlerinin arasında iki sırada da 20 metrelik emniyet mesafesi bırakılacaktır.
Sabah saat 09.00’da branş denemesi çözmeye başlayan Muhittin, bazı günler matematik bazı günler de fen bilimleri denemeleri çözmektedir. Gün içerisindeki denemelerini hangi branşa göre hangi aralıklarla çözdüğü aşağıdaki tabloda verilmiştir. Muhittin bir gün boyunca sadece tek dersten deneme çözmektedir.
Tablo: Branşlara Göre Deneme ve Dinlenme Süreleri.
24 Mayıs ilk telgrafın gönderilmesinin yıl dönümünde düzenlenen etkinliklere katılan bir kişi gösteri düzenleyecektir. Gösterici her iki elini de aynı anda kullanarak iki farklı kelimeyi arka arkaya hiç boşluk vermeden telgraf mesajına çevirecektir. Kelimedeki her bir nokta için 1 sn, her bir çizgi için 3 sn süreyle telgraf tuşunu basılı tutan bu kişi kelimeler aynı anda bittiğinde gösteriyi bitirecektir.
Defne ve Beste’nin 10 santimetreden uzun olan karışları arasında 3 santimetre fark bulunmaktadır.
Yarıçap uzunluğu r olan çemberin çevresi 2-ır-r formülü ile hesaplanır.
Bilgisayarların temel yazılım kodu olan Binary Kod sistemi sadece 1 ve 0 rakamlarından oluşan kod sistemidir. Her karakter 8 adet 1 veya O’dan oluşur.
Örneğin; 01000001 =>A 01000010=>B 01000011 => C
Bir yazılım sınavında öğrencilere 14 sütunlu 25 satirli tablodan bir sınav kâğıdı verilmiştir. Her kutucuğa bir rakam olacak şekilde 1 ya da 0 yazmaları istenmiştir. Yazılacak kod satırın sonunda bitmezse alt satırdan yazımına devam edilecektir.
Aşağıdaki şeker makinesinin 2 adet şeker çıkışı bulunmaktadır. Makineden şeker alabilmek için ekranda beliren sayının bir çarpanını tuşlardan yalnızca bir tanesine basarak girmek gerekmektedir. Girilen çarpanın değeri kadar I. çıkıştan şeker dökülüyor.
II. çıkıştan ise birinci çıkıştan dökülen şeker sayısı ile çarpıldığında ekrandaki sayıyı veren sayı kadar şeker dökülüyor.
Defne ve Beste makinenin iki şeker çıkışına geçmiş ve ekranda 72 sayısının belirdiğini görmüşlerdir.
Beyşehir - Aksaray arası 468 kilometredir. Bu yol üzerine Karayolları tarafından eşit aralıklarla acil durum telefon kulübeleri yerleştirilecektir. Beyşehir, Konya ve Aksaray şehir merkezlerine de birer adet telefon kulübesi yerleştirilecektir. Beyşehir - Konya arası mesafenin ise 144 kilometre olduğu bilinmektedir.