11. Sınıf: Türk Dili ve Edebiyat - 3. Ünite: Şiir - Noktalama İşaretleri Test Soruları - Test Çöz- 2023 Yeni MEB Eğitim Müfredatına Uygun Yeni Nesil 11 Sınıf Türk Dili Edebiyat Test Soruları
TestSorular'da sadece oturum açmış öğrenciler çözdükleri testlerden puan kazanabilir.
Yok benim amacım puan toplamak değil sadece kendimi geliştirmek istiyorum diyorsan, sorular seni bekliyor.
Her ulusun atasözleri kendi varlığının ve benliğinin aynasıdır. Atasözlerinde bir ulusun düşünceleri ( ) yaşayışı ( ) gelenekleri görülür. Şu atasözlerimize baksanıza ( ) “Komşu komşunun külüne muhtaçtır.” ( ) “Yalancının evi yanmış, kimse inanmamış.” , “Ne verirsen elinle o gelir seninle.” Toplumumuzun geleneklerini, yardımlaşma anlayışını özetlemiyor mu bunlar ( )
I. Bir yazıdaki maddelerin sıralamasında alt alta gelen aynı sözlerin tekrar yazılmasını önlemek için kullanılır.
Il. Cümle içinde ara sözleri veya ara cümleleri ayırmak için kullanılır.
III. Dizeler yan yana yazıldığında aralarına konur.
IV. Cümle içinde vurgulanmak istenen sözcüğü göstermek için kullanılır.
V. Sayılara getirilen ekleri ayırmak için kullanılır.
Yaratıcı yazarların gezi notları ( ) sıradan gezi notlarından çok farklıdır ( ) Gezip gördüklerini anlatırken derin bir dil bilinci ( ) çağrışımlarla ortaya çıkan öz yaşam öyküsü kırıntıları
( ) hayat felsefesi ve zaman zaman da kurmaca tadında kısa öyküler ( ) söz konusu yazarı romanlarından, öykülerinden tanıyan okuyucu için birer hazinedir.
Başka bir kimseden veya yazıdan olduğu gibi aktarılan sözler tırnak işareti ( “ ” ) içine alınır.
Virgül, cümle içinde ara sözleri veya ara cümleleri ayırmak için ara sözlerin veya ara cümlelerin başına ve sonuna konur.