7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 4. Ünite : Allah' ın Kulu ve Elçisi Hz. Muhammed Test Soruları
TestSorular'da sadece oturum açmış öğrenciler çözdükleri testlerden puan kazanabilir.
Yok benim amacım puan toplamak değil sadece kendimi geliştirmek istiyorum diyorsan, sorular seni bekliyor.
Peygamberimiz insanları uyarmak, onların hatalarını söylemek ile görevliydi. Bundan dolayı ömrü boyunca insanları kötülüklerden uzaklaştırıp güzelliklere ve iyiliklere yönlendirmeye çalıştı.
“(Ey Muhammed!) Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.” (Enbiyâ suresi, 107. ayet.)
“Ben Muhammed’im, Ahmed’im... Ben tövbe peygamberiyim, rahmet peygamberiyim.” (Hadis-i şerif)
Peygamber Efendimizin son peygamber olması kendisinden önce peygamberler gönderildiği ve kendisinden sonra da peygamber gönderilmeyeceği anlamına gelmektedir. Bütün peygamberler, Allah’ın ilettiği vahiyleri gönderildikleri kavimlere tebliğ etmiş ve risalet görevlerini de tamamlamışlardır.
Peygamber Efendimizin görevlerinden biri de “Nezirdir. Nezir, uyarıcı anlamına gelir. Bu görev hem Peygamberimizin hem de tüm Müslümanların görevidir. Kötülükten sakındırmaya önce en yakınlarımızdan başlar, sonra çevremizle devam ederiz.
• Ayetlerin nasıl anlaşılması ve yorumlanması gerektiğini insanlara açıklamak
• Kur’an-ı Kerim’in emirlerini yaşayarak pratiğe
dönüştürmek
• Sahabenin Kur’an-ı Kerim ile ilgili sorularını cevaplamak
Sümeyra, ablasına neden Peygamberimizin Allah tarafından üstün özelliklerde yaratılmadığını ve diğer insanlar gibi sıradan olduğunu sordu. Sümeyra’ya göre Peygamberimize mucizevi yetenekler verilseydi müşrikler ona inanır ve doğru yolu seçerler, böylece herkes Müslüman olduğu için dünya çok güzel bir yer olurdu. Sümeyra’nın bu sözlerine ablası şu şekilde cevap vermiştir: “-----”
“Şüphesiz Allah katında din İslam’dır. Kitap verilmiş olanlar, kendilerine ilim geldikten sonra sırf aralarındaki ihtiras ve aşırılık yüzünden ayrılığa düştüler. Kim Allah'ın ayetlerini inkâr ederse bilsin ki Allah hesabı çok çabuk görendir.” (Âl-i İmrân suresi, 19. ayet.)