5. Sınıf: Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi - 4. Ünite: Hz. Muhammed ve Aile Hayatı - Ünite Tekrar Testleri Test Soruları
TestSorular'da sadece oturum açmış öğrenciler çözdükleri testlerden puan kazanabilir.
Yok benim amacım puan toplamak değil sadece kendimi geliştirmek istiyorum diyorsan, sorular seni bekliyor.
Okuldan geldikten sonra bilgisayardan çok sevdiği ilahiyi açan Gülnur, müziğin sesinin yüksekliğinden komşularının rahatsız olabileceğini düşünerek bilgisayarın sesini kısmıştır.
Hz. Muhammed (s.a.v.), yaşlıları tıpkı çocuklar gibi Allah’ın birer emaneti olarak görür, onlara saygısızlık yapılmasına izin vermez ve bu konuda ailesiyle birlikte çok dikkatli davranırdı. Kendisi yaşlılara çok kibar davranır ve gençlerin de onlara sayı göstermesini isterdi. O bu konuyla ilgili şöyle buyurmuştur: “----- ‘’
‘’Ant olsun, sizin için Allah’ı ve ahiret gününü umanlar ve Allah’ı çokça zikredenler için Allah’ın elçisinde güzel bir örnek vardır.” (Ahzâb suresi, 21. ayet.)
Hz. Muhammed’in (s.a.v.) bazı örnek davranışları şunlardır:
• İnsanlar arasında zengin-fakir ayrımı yapmazdı.
• Eşine ev işlerinde yardımcı olurdu.
• Gereğinden fazla eşya almaz ve karnını tamamıyla doyurmazdı.
“Sizin en hayırlınız, ailesi için hayırlı olan ve eşine karşı iyi davrananınızdır.” (Hadis-i şerif)
Hz. Muhammed (s.a.v.), ailesini ilgilendiren meselelerde aile bireylerinin fikirlerini alır, onların düşünce ve görüşlerine önem verirdi.
Hz. Muhammed’in (s.a.v.) yaşadığı dönemde insanlar arasında soylu-soysuz, hür-köle, zengin-fakir, kadın-erkek gibi ayrımcılıklar yapılırdı. Hz. Muhammed (s.a.v.) bu anlayışı tümüyle değiştirerek bütün insanlara hak ettikleri değerin verilmesini sağlamış ve onların onurunu kurtarmıştır.