6. Sınıf : Matematik - 11. Ünite : Çember - Çember - Ünite Tekrar Testleri
TestSorular'da sadece oturum açmış öğrenciler çözdükleri testlerden puan kazanabilir.
Yok benim amacım puan toplamak değil sadece kendimi geliştirmek istiyorum diyorsan, sorular seni bekliyor.
Oğuz dört boya kalemini, yarıçap uzunluğu 8 cm olan çembere kalemlerin ucu çemberin üzerinde olan bir nokta ya gelecek şekilde yerleştirmiştir, Kırmızı boya kalemi çemberin merkezinden geçmekte ve tüm kalemlerin arka noktası çemberin üzerindedir.
Oğuz yeşil, sarı ve mavi kalemlerle aşağıdaki üçgeni oluşturmuştur.
Şekilde aralarında boşluk olmayan, silindir biçiminde özdeş 3 tane tahıl ambarı görülmektedir.
A, B ve C noktaları bulundukları dairelerin merkezleridir. Elektrik hattı için A, B ve C noktaları birbirine 90 metrelik kablo ile bağlanmıştır. A, B ve C merkezli dairelerin de çevresi aynı kablo ile sarılacaktır.
Şekilde verilen çek bırak oyuncak araba bırakıldığında, bulunduğu noktadan çekildiği noktaya kadar olan mesafenin 11 katı kadar yol almaktadır.
Yarıçapı 1,5 cm olan ön tekeri A noktasından 10 tur dönerek B noktasına kadar çekilip bırakılıyor. Araba doğrusal yol izleyerek ön teker C noktasında duruyor.
Şekildeki dart oyunun içinde eş merkezli 4 adet çember bulunmaktadır. Her dıştaki çemberin yarıçap uzunluğu içteki çemberin yarıçap uzunluğunun 2 katıdır.
Dart tahtası kare şeklinde panoya asılmış ve dart tahtası ile panonun kenarları arasında 1’ercm boşluk bırakılmıştır. Panonun çevresi 136 cm uzunluğundadır. Mehmet panoya 2 atış yapmıştır ve ilk atışı dartın merkezine, diğer atışı mavi bölgeye isabet ettirmiştir.
Şekilde aralarında boşluk olmadan üst üste konulmuş, eşit ölçülere sahip çamaşır makinesi ve kurutma makinesi verilmiştir. Makinelerde bulunan kapakların her biri daire şeklinde olup kapaklar makinenin alt ve üst kısımlarına 20’şer cm, yanlara 10’ar cm uzaklıktadır.
Makinelerde bulunan kapaklardan her birinin çevre uzunluğu 150 cm’dir. Makinelerin toplam boyunun uzunluğuna eşit ve duvarı kapatacak şekilde bir kapı yapılacaktır.
Aşağıda dikdörtgen şeklinde ve 70 cm uzunluğunda bir kuyumcu tezgahı verilmiştir.
Kuyumcu müşterinin isteği üzerine eşit çap uzunluğuna sahip bilezikleri, aralarında ve tezgahın başında boşluk kalmadan doğrusal olacak şekilde sıralamıştır. Kuyumcu tezgaha en fazla 10 tane bilezik sığdırabilmektedir.
Son bilezik ile tezgah arasında boşluk kalmıştır.