7. Sınıf: Matematik - 1. Ünite : Tam Sayılarla İşlemler - Ünite Tekrar Testleri - Test Çöz
TestSorular'da sadece oturum açmış öğrenciler çözdükleri testlerden puan kazanabilir.
Yok benim amacım puan toplamak değil sadece kendimi geliştirmek istiyorum diyorsan, sorular seni bekliyor.
Aşağıda verilen tabloda -9, -5, -3, -2, +2 ve +3 tam sayıları mavi boyalı hücrelere, her birine bir tam sayı gelecek şekilde yerleştirilecektir.
Herhangi iki mavi hücredeki ifadenin çarpımı bulundukları satır ve sütunun kesiştiği bölüme yazılmaktadır.
Örneğin, B x E ifadesinin sonucu sarı bölüme, C x F ifadesinin sonucu yeşil bölüme yazılıyor. Sarı bölüme +15 ve yeşil bölüme -4 yazıldığı biliniyor.
Aşağıda bir matematik öğretmeninin geliştirdiği “Toplama Robotu” verilmiştir. Düz bir zemin üzerinde doğrusal olarak hareket eden bu robot geçtiği karelerde yazan tam sayıları toplayarak yoluna devam etmektedir.
Öğretmen, 1. girişten ok yönünde ilerleyecek şekilde robotu çalıştırdığında robot ilk üç kareden geçip 4 sayısını gösteriyor. Benzer şekilde 2. girişten ok yönünde ilerleyip ilk üç kareden geçtiğinde ise -4 sayısını gösteriyor.
35 domino taşı, her bir taşın altında -19’dan +15’e kadar olan ardışık tam sayılar sırası ile yazılacak biçimde düz bir zemine aşağıdaki gibi diziliyor.
Bu dizilimden sonra -6 tam sayısı üzerindeki domino taşı sağa doğru devrilmiş ve bu taş dâhil yan yana olan toplam 12 adet domino taşı devrilmiştir.
İskandil; Haritacılık biliminde, su altı haritalarının yapılmasında kullanılan derinlik ölçme aletlerinden biridir.
Aşağıda verilen özel üretim iskandiller ölçümün yapıldığı su yüzeyini 0 (sıfır) kabul ederek, derinliği su yüzeyinin konumuna göre belirtmektedir.
Bu iki iskandilin de hatalı ölçüm yaptığını fark eden biri suyun gerçek derinliğinin, İskandil 1’in gösterdiği derinlikten 25 m daha az, İskandil 2’nin gösterdiği derinlikten ise 15 m daha fazla olduğunu tespit ediyor.
Furkan Öğretmen, bilgisayarda hazırladığı matematik testini EBA platformu üzerinden öğrencilerine yollamış ve bu testin çözüm süresini 12 dakika olarak belirlemiştir.
Testi çözen öğrencilerin raporlarını inceleyen Furkan Öğretmen raporlarda öğrencilerin testi, verilen süreden kaç dakika daha fazla ya da kaç dakika daha az sürede çözdüklerini görmüştür.
Örneğin, testi 16 dakikada çözen öğrencinin raporunda +4, 8 dakikada çözen öğrencinin raporunda ise -4 yazılıdır.
Aşağıda Furkan Öğretmen’in altı öğrencisinden bazılarının raporlarında yazan tam sayılar verilmiştir.
Bu altı öğrencinin test için harcadığı toplam süre 73 dakikadır.
Hissedilen sıcaklık, termometrenin ölçtüğü fiziksel hava sıcaklığından farklı olarak insan vücudunun algıladığı sıcaklık değeridir. Hissedilen sıcaklık değerindeki farklılık nem veya rüzgâr etkisiyle oluşur.
Aşağıdaki tabloda fiziksel hava sıcaklığı ile neme bağlı hissedilen sıcaklık değerlerinin fiziksel hava sıcaklığına göre değişimi tam sayılarla belirtilmiştir.
Örneğin fiziksel sıcaklık 29 °C olduğunda hissedilen sıcaklık, nem oranı %5 iken 2 °C düşük olup 29 + (-2) = 27 °C; nem oranı %50 iken 1 °C yüksek olup 29 + (+1) = 30 “C’dir.