5. Sınıf: Sosyal Bilgiler - 7. Ünite: Küresel Bağlantılar - Ünite Tekrar Testleri Test Soruları
TestSorular'da sadece oturum açmış öğrenciler çözdükleri testlerden puan kazanabilir.
Yok benim amacım puan toplamak değil sadece kendimi geliştirmek istiyorum diyorsan, sorular seni bekliyor.
Ülkemiz pek çok doğal ve tarihi güzelliği ile dünyanın en önemli turizm merkezlerinden bir olmaya adaydır. Özellikle Akdeniz ülkeleri içinde İspanya ve Yunanistan ile birlikte en çok turist çeken ülkelerden biridir. Akdeniz Bölgesi’ndeki dünya standartlarındaki oteller özellikle Rus, Alman ve İngiliz turistlerin ülkemizi tercih etmelerinde çok önemli paya sahiptir. Bunun yanında kültürel varlıklarımızı ziyaret etmek amacıyla her yıl milyonlarca turist başta İstanbul olmak üzere pek çok şehrimize turlar düzenlemektedir. Bu yönleriyle turizme ülkemizde geleneksel olarak “Bacasız Sanayi” denmektedir.
İnsanlar bir ülkeden başka bir ülkeye çalışmaya gitmekte, bir ülkede üretilen ürünler başka ülkelere de satılmaktadır. insanlar yaptıkları ekonomik faaliyetler sonucunda da birbirlerini tanımaktadır. İnsanlar arasındaki etkileşimin en yoğun gerçekleştiği ekonomik faaliyetlerden biri de turizimdir. Ülkemizi ziyaret eden her turist, bizi yurt dışında tanıtan gönüllü bir turizm elçisidir. Bu kişiler ülkemizde yaşadıklarını, gördüklerini kendi ülkelerinde yaşayan insanlara anlatırlar. Ülkemize gelen yabancı turistlere önyargılı davranmamalı, onlara saygılı olmalıyız. Böylece ülkemize gelen yabancı turistler hem sosyal medyada hem de yakın çevrelerinde ülkemizden olumlu bahsederler. Bu sayede ülkemize gelen turist sayısı artar.
İnsanlığın tarih boyunca sonraki kuşaklara bıraktığı maddi ve manevi değerlerin tümüne ortak miras denir. İnsanlar bilim, düşünce, sanat ve edebiyat alanlarında eserler ortaya koymuştur. Bu eserler nesilden nesile aktarılmış ve insanlığa önemli katkılar sunmuştur. Örneğin pusula Çinliler tarafından icat edilmiş, daha sonra bu icadı Müslümanlar Çinlilerden öğrenmişler ve son olarak Avrupalılar Haçlı Seferleri sırasında pusulayı Avrupaya taşımışlardır. Pusula tüm insanlığa ait ortak bir değer hâline gelmiştir.