8. Sınıf Matematik 1. Ünite : Çarpanlar Ve Katlar - Pozitif Tam Sayıların Pozitif Tam Sayı Çarpanları Test Soruları
TestSorular'da sadece oturum açmış öğrenciler çözdükleri testlerden puan kazanabilir.
Yok benim amacım puan toplamak değil sadece kendimi geliştirmek istiyorum diyorsan, sorular seni bekliyor.
Yarıçapı r olan bir dairenin çevresi 2.n.r formülü ile hesaplanır.
Şekil - l’de merkezleri [AE] üzerinde olan dairelerin üzerinde belirtilen noktaların aralarındaki mesafeler eşit ve 2 santimetredir. Bu daireler eşit uzunluktaki yolların başına Şekil - ll’ deki gibi yerleştiriliyor.
Aşağıdaki caddenin her iki tarafına başında ve sonunda da olmak üzere farklı renkte ağaçlar dikilmiştir. Caddenin sağ tarafında üçer metre aralıklarla dikilmiş 11 adet sarı yapraklı ağaç bulunmaktadır.
A noktasından B noktasına doğru yola çıkan bir bisikletli, A noktasına olan uzaklığı caddenin uzunluğunun metre cinsinden pozitif tam sayı bölenleri olan yerlerde yeşil yapraklı ağaçlar görmüştür.
Yeni sistem bir masa alarmında eğer “Erteleme” seçeneği açıksa, ayarlanan saatte çalan alarm kapatılsa bile belirli bir süre sonra tekrar çalmaya başlar.
Aşağıda verilen masa alarmında “Erteleme Kodu” kısmına 1 ile 60 arasında bir sayı girildiğinde alarm saatinden, girilen sayının bölenleri kadar dakika sonra alarm tekrar çalmaktadır.
Örneğin; Erteleme Kodu 10 ise 1, 2, 5 ve 10. dakikalarda alarm tekrar çalmaktadır.
Aşağıda her iki yüzünde bulunan doğal sayıların çarpımı birbirine eşit olan 5 adet kart verilmiştir.
Yarıçapı r olan bir dairenin çevresi 2.ır.r formülü ile hesaplanır. Şekil - l’deki M merkezli daire kullanılarak Şekil - ll’deki gibi bir çarkıfelek yapılmak isteniyor.
Daire, dilimlere ayrılırken dilimlerin yay uzunlukları santimetre cinsinden tam sayı olacak şekilde eşit büyüklükte parçalara ayrılacaktır.
Toplama tablosunda yazılı olan a, b, c ve d harfleri birer asal sayıya karşılık gelmektedir.
180, 300, 480 ve 720 özdeş parçadan oluşan yapbozların dağılmasını engellemek amacıyla puzzle halısı kullanılmaktadır
Yapbozun kısa ve uzun kenarındaki parça sayılarının çarpımı, yapbozun toplamda kaç parçalık olduğunu belirtmektedir.
Aşağıdaki puzzle halısında 300 parçalık yapbozun kısa kenarına 12 parça yerleştirilebilmiştir.
Dikdörtgen şeklindeki bir tahtaya çiviler, yatay ve dikeyde eşit aralıklarla aşağıdaki gibi çakılmıştır.
Şekil - l’deki işlemin sonunda elde edilen bir parçanın uzunluğu ile eşit uzunlukta olan parçalar Şekil - ll'de sırayla kesim yapılarak elde edilmiştir.
Bir oyunda art arda sıralı 10 kare ve bu karelerin uçlarında birer daire bulunan şerit verilmektedir. Bu şerit üzerindeki herhangi bir karenin içerisinde mor zeminde “1” sayısı verilmiştir. Oyuncular daire içerisine yazdıkları sayıların çarpanlarını “1” in yazılı olduğu kareye kadar hiç boş kare kalmadan yazacaklardır.
Örneğin;